Receptek

Mézes & Szójaszószos Sült Lazac Zöldséges Rizzsel

Mézes & Szójaszószos Sült Lazac Zöldséges Rizzsel
  • Adag
    4
  • Előkészítés
    7perc
  • Főzés
    10perc
  • Összesen
    20perc

Összetevők

  • 2 lazacfilé
  • 1 teáskanál méz
  • 1 szeletelt vöröshagyma
  • teáskanál alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
  • 1 piros chilipaprika
  • 2 maroknyi brokkoli rózsa
  • 1 teáskanál étolaj
  • 1 tasak Uncle Ben's Zöldséges Aranyrizs vagy Teljes Kiőrlésű Rizs Zöldségekkel

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt 180°C-ra és helyezzen alufóliát egy tepsibe. Melegítsen elő közepes hőmérsékleten egy nagy serpenyőt vagy egy grill serpenyőt.
  2. Egy tálban keverje össze a mézet és a szójaszószt, míg finom masszát nem kap. Helyezze a lazacfiléket a tepsire bőrrel lefelé, majd dörzsölje be őket a szójaszószos és mézes masszával.
  3. Szeleteljen fel egy chilipaprikát hosszirányban, majd helyezzen egy felet minden lazacfilére.
  4. Tegye a lazacfiléket a sütőbe és süsse 10-12 percig.
  5. Az előmelegített serpenyőbe tegyen 2 teáskanál étolajat és hagyja felmelegedni. Helyezze a brokkoli rózsákat a serpenyőbe és alkalmanként rázogatva a serpenyőt, főzze 3-5 percig, míg nem lesz pirult színe. Amint a brokkolinak megfelelő színe lesz, vegye ki a serpenyőből és tegye félre.
  6. Melegítse fel a rizs tasakokat.
  7. Miután a lazac elkészült, tálalja egy maroknyi brokkolival és rizzsel!