Receptek

Provánszi padlizsán friss sajttal és kakukkfűvel

Provánszi padlizsán friss sajttal és kakukkfűvel
  • Adag
    4
  • Előkészítés
    20perc
  • Főzés
    20perc
  • Összesen
    40perc

Összetevők

  • 1 üveg 200g Provánszi mártás
  • 2 padlizsán
  • 100g friss sajt (kecske, juh vagy tehéntejből készült sajt)
  • Szűz olívaolaj
  • Friss kakukkfű
  • Friss kenyér

Elkészítés

  1. Vágja fel a padlizsánt 1cm vékony szeletekre, sóval szórja meg és hagyja állni 15 percig
  2. Törölje meg a szeleteket papírtörlővel.
  3. Olajjal dörzsölje be a padlizsánt és egy serpenyőben fokozatosan süsse meg mindkét oldalát, amíg nem lesz puha.
  4. Tartsa a padlizsán szeleteket melegen, például sütőben.
  5. Tálalja a mártással a tetején, hintse meg aprított sajttal és kakukkfűvel. Helyezze mellé a kenyeret.