Tudnia kell, hogy az Uncle Ben's® minden fajtájú rizsében a különleges gyártási folyamatnak - a parbolizálásnak - köszönhetően megmarad a mikrotápanyagok többsége.

Uncle Ben's® - minőség és kiváló íz

A különleges természetes tulajdonságainak és az előfőzés egyedülálló folyamatának köszönhetően, amikor nem válik el a felső héjréteg csiszolással, mint a szokásos rizseknél, az Uncle Ben's® rizs számos előnyt nyújt, elsősorban a tápanyagok jobb megtartását:

Természetes különleges tulajdonságainak és a parbolizálás egyedülálló folyamatának köszönhetően, ahol a hagyományos rizsektől eltérően nem válik el a felső héjréteg csiszolással,, az Uncle Ben's® rizs számos előnyt nyújt, elsősorban a tápanyagok jobb megtartását:

  • A B-vitaminok csoportja (különösen a B1, B2 és B3) és az ásványi sók (különösen a magnézium és a foszfor, de a vas és a cink is) a magon belül, a mélyebb rétegekben maradnak.
  • Ez a technológia megakadályozza a keményítő feloldódását a főzővízben, és ezzel magyarázható, hogy ez a rizs miért nem ragad. A rizsszemek a főzés során még növekednek, de ugyanakkor kemények is maradnak, és kiválóan elválnak egymástól.
  • A parbolizálás technológiájának hatására inaktiválódnak az enzimek, miáltal javulnak a rizs tárolási feltételei.
  • A külső és az íz is jelentősen javul.

Az Uncle Ben's® rizsszemek válogatása nagyon alapos, és az több kritérium betartása mellett zajlik:

Tökéletes méretű rizsszemek
A méretek és a rizsszem hosszának és szélességének aránya a rizs fajtájának megkülönböztetésére szolgál (hosszú rizsszem, közepes hosszúságú és gömbölyű rizsszem). Az Uncle Ben's® garantálja a kiválasztott szemek egyforma méretét.

Szennyeződések nélkül
A rizs a betakarításkor különböző növényi és állati eredetű (szárak, levelek, stb.) vagy más anyagokkal (kavicsok, fémek, stb.) keveredhet.
A teljes gyártási folyamat során a különböző ellenőrzési pontok és a beszállítók részéről alkalmazott megelőző intézkedések segítenek az ilyen szennyeződések kiszűrésében.

Nincs hibás (foltos) szem
A foltokat rovarok vagy penészgombák okozhatják. Ha a rizsszemen bármilyen 1 mm-nél nagyobb folt található, a rizsszem nem megfelelő minősítést kap. Az Uncle Ben's® rizs elektronikus válogatáson megy keresztül: ennek során az összes szem egy fotoelektronikus cellán halad át, mellyel szinte az összes foltos vagy töredezett rizsszem kiszűrhető. Ez kilónként kevesebb, mint egy szem, azaz 60 000 szemből egy szem hulladékot eredményez.

A töredezett szemek ellenőrzött gyakorisága
A töredezett szemek a gyártási folyamatból mechanikus rendszerrel kerülnek eltávolításra. A töredezett szemek ellenőrzése az egész gyártási folyamat során zajlik, az eredeti nyersanyagtól a félkész termékekig és a késztermékekig.

Növényvédő szerek alkalmazása
Az Uncle Ben's® folyamatosan odafigyel a termelőknél a növényvédő szerek használatára. A Uncle Ben's® rizsben a növényvédő szerek maradék mennyisége mindig alacsonyabb az Európai Gazdasági Közösség által előírt határértékeknél. A maradék növényvédő szerek ellenőrzését célzó vizsgálatokat a minden rizsnél rendszeresen elvégzik, mely a gyártó üzembe kerül.
A tengeri szállítás során a rizsszemeket folyamatos rovar elleni védelem alatt állnak, anélkül, hogy az az élelmiszert veszélyeztetné. Ezen felül a kirakodás előtt több ellenőrző vizsgálatot is végeznek.

Az érzékszervekkel érzékelhető tulajdonságok
A rizsszemnek számos kritériumnak kell megfelelnie, többek között az állag, az íz, az illat és a szín vonatkozásában. Nem lehet tapadós, az elvárt színe fehér (kivéve a barna rizst), struktúrája al dente, és nem lehet szokatlan szagú.