Tudnia kell, hogy az Uncle Ben's® minden típusú rizsében a mikro-tápanyagok többsége megmarad a különleges gyártási folyamatnak - az előfőzésnek (parboiled) köszönhetően.Uncle Ben's® - minőség és kiváló íz

A különleges természetes tulajdonságainak és az előfőzés egyedülálló folyamatának köszönhetően, amikor nem válik el a felső héjréteg csiszolással, mint a szokásos rizseknél, az Uncle Ben's® rizs számos előnyt nyújt, elsősorban a tápanyagok jobb megtartását:

A különleges természetes tulajdonságainak és az előfőzés egyedülálló folyamatának köszönhetően, amikor nem válik el a felső héjréteg csiszolással, mint a szokásos rizseknél, az Uncle Ben's® rizs számos előnyt nyújt, elsősorban a tápanyagok jobb megtartását:

  • A B-vitamincsoport (különösen a B1, B2 és B3) és az ásványi sók (különösen a magnézium és a foszfor, de a vas és a cink is) a magon belül, a mélyebb rétegekben maradnak.
  • Ez a technológia megakadályozza a keményítő feloldódását a főzővízben, és ezzel magyarázható, miért nem tapadnak soha össze a rizsszemek. A magok a főzés során még növekszenek, emellett kemények maradnak, és kiválóan elválnak egymástól.
  • Az előfőzés technológiájának hatására inaktiválódnak az enzimek, amivel javulnak a tárolási feltételeik.
  • Sokkal szebbé válik a kinézet, és jobbá az íz.Az Uncle Ben's® rizsszemeket nagyon gondosan válogatják, és az alábbi néhány kritériumot veszik figyelembe:

Tökéletes rizsszemek
A hossz és a szélesség mérete és aránya a rizs típusának megkülönböztetésére szolgál (hosszú rizsszem, közepes hosszúságú és gömbölyű rizsszem). Az Uncle Ben's® garantálja a kiválasztott szemek méretének azonosságát.

Szennyezőanyagok nélkül
A rizs a betakarításkor belekerülő különböző növényi és állati eredetű anyagokkal (szárak, levelek, stb.) vagy más anyagokkal (kavicsok, fémek, stb.) keveredhet.
A teljes gyártási folyamat során a különböző ellenőrző pontok és a beszállítók részéről alkalmazott megelőző intézkedések segítenek ezeket a szennyezőanyagokat kiszűrni.

Nincs hibás (foltos) szem
A foltokat a rovarok vagy a penészgombák okozhatják. Ha a rizsszemen bármilyen 1 mm-t meghaladó folt található, a rizst nem megfelelőnek minősítik. Az Uncle Ben's® rizs válogatása elektronikusan történik: minden szem áthalad egy fotoelektronikus cellán, amellyel szinte az összes foltos vagy töredezett rizsszem kiszűrhető. Ennek eredménye, hogy a hulladék kevesebb mint egy szem egy kilóra vetítve, vagyis 60 000 ezer szemből egy hibás.

A töredezett szemek ellenőrzött száma
A töredezett szemek a gyártási folyamatból mechanikus rendszerrel kerülnek eltávolításra. A töredezett szemek ellenőrzése az egész gyártási folyamat során folyik, vagyis az eredeti nyersanyagtól a félkész termékeken át a késztermékekig.

Növényvédő szerek alkalmazása
Az Uncle Ben's® folyamatosan odafigyel a termesztőknél a növényvédő szerek használatára. A Uncle Ben's® rizsben a hátramaradt növényvédő szerek mennyisége mindig alacsonyabb az Európai Gazdasági Közösség által előírt jogszabályi határértékeknél. A hátramaradt növényvédő szerek ellenőrzését célzó vizsgálatokat a gyártóüzembe kerülő minden rizsnél rendszeresen elvégzik.
A tengeri szállításkor a rizsszemeket folyamatos óvják rovaroktól anélkül, hogy veszélybe kerülne az élelmiszer. Ezen felül a kirakodás előtt több ellenőrző vizsgálatot is végeznek.

Az érzékszervekkel érezhető tulajdonságok
A rizsszemnek számos kritériumnak kell megfelelnie, például a konzisztenciának, az íznek, az illatnak és a színnek. Nem lehet tapadós, a színének fehérnek kell lennie (kivéve a barnarizst), az állagának „al dentének” kell lennie, és nem lehet szokatlan szagú.